In onze dierenkliniek hebben wij de beschikking over een röntgenapparaat. Röntgenfoto’s worden direct behandeld en beoordeeld, u kunt dan ook meestal wachten op de uitslag. Bij twijfel over de diagnose mailen wij de röntgenfoto’s op naar een specialist om ze te laten beoordelen.

Röntgenfoto’s zijn een goed middel om botten en gewrichten te beoordelen (zowel bij een botbreuk als bij screening op heupdysplasie). Ook voor het beoordelen van longen, hart en ingewanden maken wij gebruik van röntgenfoto’s. Voor bijvoorbeeld het beoordelen van de slokdarm- en maagfunctie van een hond laten wij het dier een contrastmiddel eten en maken direct een röntgenfoto. Het contrastmiddel vult maag en slokdarm op en we kunnen de wand van slokdarm en maag goed beoordelen. Tevens kunnen we zien hoe snel de slokdarm en maag zich weer ledigen.,
Wanneer een contrastmiddel ingespoten wordt in de bloedbaan kunnen we b.v. de nieren en/of de blaas goed zichtbaar maken.
Uiteraard beschikken wij over digitale röntgenafwikkeling. Met behulp van de computer kunnen de opnames bewerkt worden, verstuurd en opgeslagen. En zou u op een cd de opnames van uw huisdier mee naar huis willen hebben, dan kan dat. Vraag er gerust om. Wij zijn erkend om  voor de Hirschfeldstichting van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied de benodigde HD en ED opname's te maken.