Klaas Braam is als dierenarts, samen met zijn vrouw Hinke, eigenaar van Dierenkliniek Buitenwoel. In 2016 vierde hij een jubileum, namelijk dat hij 35 jaar lang het mooie beroep van dierenarts mag uitoefenen. Zijn liefde voor het vak is er één van vader op zoon. Sinds 1945 is "dierenarts Braam" een bekende naam in Veendam en omgeving.

Klaas zijn voorkeur en interesses zijn breed. Lag eerst de nadruk op de landbouwhuisdieren, tegenwoordig ligt die duidelijk bij de gezelschapsdieren. Dit maakt hem tot een allround dierenarts. Speciale interesse heeft hij voor de chirurgie, voor duivengeneeskunde en voor bijzondere diersoorten. Samen met collega's en assistentes streeft Klaas naar service en diergeneeskunde op een hoog niveau. Het is hem er alles aan gelegen dat Dierenkliniek Buitenwoel zich meten kan met andere klinieken. Zijn spreuk is: "Zorg leveren aan dieren alsof het je eigen huisdier is."

Naast zijn werk is Klaas christen en actief op kerkelijk vlak. Dat maakt tegelijkertijd duidelijk dat we als praktijk een helder en eerlijk beleid willen voeren. En daar mag u ons op aanspreken!

Hinke is de laatste jaren iets minder actief betrokken bij de praktijk, maar u kunt haar aan de telefoon krijgen, in de weekenden aantreffen, of bij afwezigheid van één van de assistentes tegenkomen als invalster. Hinke is afkomstig uit het onderwijs, en als vrijwilligster betrokken bij kerkelijk pastoraat en hulpverlening. Verder heeft ze heel veel hobby's en interesses!