Mijn naam is Spencer Ouwerkerk, geboren en getogen aan de rand van Rotterdam, waar toen nog boerenbedrijven in de directe omgeving konden bestaan. ’s Ochtends gewekt door de gevoederde varkens,...en dat vlak bij de grote stad!

Interesse voor het vak van dierenarts ontstond al vroeg en met vier dierenartsen in de familie volop gelegenheid,die keuze aan de praktijk te toetsen.

Via Den Helder (dienstplicht bij Marine), Utrecht (studie diergeneeskunde), steeds verder Noord-oostwaarts getrokken. Vanaf 1987 aan de slag als dierenarts, eerst op de Veluwe, later in het Groninger Westerkwartier. Q-koorts en rugklachten veroorzaakten mede, be-eindiging van mijn praktijk.

Sinds 2006 werk ik als zelfstandig waarnemend dierenarts door heel Nederland, met een half jaar uitstapje(?) naar Nieuw Zeeland(wat een fantastisch land!). Sinds 2 jaar, onder anderen, enkele dagen per week en in vakantietijd, bij en met collega Klaas Braam in Dierenkliniek Buitenwoel,  met veel  plezier!

Variatie in werkplek, patienten en eigenaren vind ik fijn en uitdagend. Ik streef ernaar met aandacht en  toewijding het leven voor mens en dier, patient en eigenaar, gezelschaps- en landbouwhuisdier te veraangenamen.

Inmiddels geniet ik met mijn partner, onze kinderen en kleinkinderen van onze nieuwe woonplek in De Groeve. Als het effe kan trek ik er op uit om lopend, fietsend of varend te smullen  van de rust en ruimte die deze prachtige omgeving te bieden heeft.